Åk med Annie Seel under Dakarrallyt 2016

Nu har du chansen att få åka med Annie Seel under nästa upplaga av det ökända Dakarrallyt. Det finns dock en hake.

Med nästan trettio års racingerfarenhet värmer Annie Seel upp inför Dakarrallyt 2016, bilen är redan ordnad och nu är det dags att få alla andra bitar på plats. Största utmaningen är att få ihop tillräckligt med pengar för att bekosta hela resan då hon inte har några sponsorer. Enligt Seel kostar endast anmälningsavgiften 250 000 kronor och totalt beräknas kostaden till omkring två miljoner. Bilen har hon dock fått låna så nu fattas det "bara" en miljon. Det är här du kan komma in i bilden.

I går lade Seel upp en Blocket-annons där hon söker efter en medpassagerare till det hårda rallyt. Du behöver inte ha några navigeringskunskaper, men du måste dock kunna hjälpa till att byta hjul eller meka om till exempel en bärarm brustit. Just det, du måste även ha djupa fickor då det hela kostar 250 000 kronor.

Bilen är en specialbyggd så kallad Desert Warrior som har en trelitersdiesel från BMW på cirka 280 hästkrafter och 600 newtonmeter. Seel beräknar att chansen att gå i mål är cirka femtio procent.