Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Alain Menu i Ford Mondeo, BTCC 2000
Alain Menu i Ford Mondeo, BTCC 2000
Alain Menu i Ford Mondeo, BTCC 2000
Alain Menu i Ford Mondeo, BTCC 2000 Foto: PSP Images

Alain Menu gör comeback i BTCC

Dubble BTCC-mästaren Alain Menu, som var en av Rickard Rydells hårdaste rivaler under 1990-talet, gör en överraskande comeback till BTCC.

– Detta blir spännande. Min bästa tid i karriären var när jag tävlade i BTCC och det kommer att bli trevligt att träffa en massa personer som jag inte sett på många år, säger Menu.

Schweizaren kommer att köra en Volkswagen CC tillsammans med Warren Scott, Jack Goff och Aron Smith i årets BTCC-säsong.

Menu lämnade BTCC efter säsongen 2000 där han tog sin andra titel tillsammans med Ford, hans första kom 1997 med Renault. 

Till säsongen 2001 började han tävla i DTM mot, bland annat, Mattias Ekström, och stannade där till 2003. Två år senare anslöt han Chevrolet i WTCC där han tävlade fram till 2012 och blev tvåa totalt som bäst.

– Jag vill ha kul också, det är en viktig del av racing för mig. Det blir trevligt att tävla mot förare som Matt Neal, Gordon Shedden och Jason Plato som verkar ha mognat sedan vi tävlade tillsammans. Jag ser fram emot att tävla på de fantastiska brittiska banorna igen, säger Menu.

BTCC 2014-säsongen börjar den 30 mars på Brands Hatch.