Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: V8 Supercars

Alexandre Prémat lämnar GRM – öppnar för svensk i V8 Supercars

Alexandre Prémat har bekräftat att han lämnar Garry Rogers Motorsport, som döps om till Volvo Polestar Racing Australia i år, inför V8 Supercars-säsongen 2014. Detta öppnar upp för en svensk förare i det australiska mästerskapet.

”Efter att ha undersökt mina möjligheter både här och i Europa samt haft diskussioner med Garry har jag beslutat att undersöka andra mästerskap. Jag har informerat Garry att jag inte kommer köra för GRM under 2014”, löd ett uttalande från Prémat.

Rykten att Prémat skulle lämna teamet har pågått länge. Scott McLaughlin är den enda bekräftade föraren just nu för GRM:s två Volvo S60-bilar i V8 Supercars 2014, medan rykten pekar på någon av Polestar Racings svenska förare ska få den sista styrningen i teamet. Robert Dahlgren, Fredrik Ekblom och Thed Björk har nämnts som möjliga förare.

Prémat anslöt stallet 2012, slutade på 27:e plats i sin första säsong och på 19:e plats förra säsongen. Fransmannen har tidigare tävlat i DTM, GP2 och var F1-testförare för Spyker 2006. Prémat har ännu inte tillkännagivit sina planer för den kommande racingsäsongen.