Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Daniel Röseler

Alltjämt öppet i rally-VM

Även om man kan tycka att Sébastien Ogier vunnit det mesta i rally-VM i år så är striden om guldet alltjämt öppen. Detta sedan Jari-Matti Latvala vunnit det franska VM-rallyt i helgen.

Att det blir någon av dessa två Volkswagen-förare som vinner VM i år står redan klart. Men med två tävlingar kvar att köra har båda chansen kvar att vinna totalen.

Sébastien Ogier hade otur i tävlingen. Först drabbades hans bil av problem med en sensor och sedan schabblade besättningen med ett tidkort vilket gav tidspålägg. Ogier blev trettonde man i mål men vann den avslutande ”power stage” vilket gav tre viktiga poäng.

För att Sébastien Ogier ska bli klar världsmästare i samband med nästa deltävling, i Spanien, krävs att han tar en poäng mer än Latvala.

Norrmannen Andreas Mikkelsen blev tvåa i Frankrike och ligger trea i sammandraget, mycket talar för att det blir trippel Volkswagen i VM.

Pontus Tidemand var snabb i WRC2 där han körde Ford Fiesta. Han ledde tävlingen inledningsvis men åkte av och krökte ett styrstag. Värmlänningen kom dock tillbaka och vann flera sträckor efter detta och slutade fyra totalt i klassen.

Pontus tappade femton minuter på missödet, och det var vad han var efter i mål.