Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060731_alx
060731_alx
060731_alx
060731_alx

Alx Danielsson glad att överleva helgen

Alx Danielsson hade en tung helg i World Series by Renault på belgiska Spa Francorchamps. Två rejäla krascher och Alx var glad över att överleva.

Alx Danielsson låg på en säker andraplats när oturen slog till på det nionde varvet på Spa-banan. Efter en bra start från en fjärde startruta avancerade Alx snabbt upp till andraplatsen och drog ifrån de bakomvarande. Alx jagade ikapp ledande Borja Garcia men i banans snabbaste kurva exploderade höger bakdäck och Alx for in i räcket i en hastighet av 270 km/h.

- Jag gjorde ett perfekt lopp, men på väg genom Blanchimontkurvan började bilen plötsligt snurra i full fart rakt emot räcket, i det ögonblicket trodde jag att det var det sista jag skulle uppleva, säger Alx.

- Det var en fruktansvärd krasch, den värsta jag har varit med om men någon däruppe har vakat över mig den här helgen.

Bilen totalförstördes och det tog ungefär tio minuter innan Alx kunde dras fram ur vraket av funktionärerna. Alx fördes på bår till sjukhus för observation men kunde efter ett par timmar lämna sjukhuset för.

- Jag slog mig rejält, säger Alx. Knäna är svullna och jag har svårt att gå. Men ingenting är brutet. Det är ingenting annat än ett mirakel att jag lever efter den här smällen.

Det var andra gången den här helgen som Alx kraschade. Under gårdagen blev Alx offer för Sebastian Vettel då denne körde av. Ett hjul studsade ut på banan och slet bort vänstersidan på Alx bil. Bilen byggdes om helt och hållet till andra loppet men nu återstår alltså bara ett vrak och ännu en miljonräkning.

- Det värsta är den ekonomiska smällen, säger Alx. I stället för två givna andraplatser, 24 poäng och ett rejält avancemang i tabellen står vi här med en jätteräkning på ett par miljoner.

Alx stallchef i Comtec Racing, Jonathan Lewis, var besviken över helgens uteblivna resultat men gladde sig åt att Alx hade undkommit med livet i behåll.

- Två så allvarliga olyckor under en och samma helg är ovanligt, säger Lewis. Alx kunde inte rå över någon av dem och vi är i första hand tacksamma för att han lever. Vi har haft en makalös otur i år. Alx kunde ha lett mästerskapet om han hade fått den utdelning som han borde ha haft.

Nästa tävling i World Series går den 5-6 augusti på Nürburgring i Tyskland. Alx kommer att göra allt för att komma till start.