Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
051208_alx_champcar051208_alx_champcar051208_alx_champcar
051208_alx_champcar Foto: www.alx.nu

Alx Danielsson testar för Champ Car

Alx Danielsson får en testkörning i amerikanska Champ Car-serien. Såväl teamet som Alx ser verkligen fram emot testet och alla hoppas på det bästa.

Den svenska racingtalangen Alx Danielsson kommer att testköra för den amerikanska Champ Car serien. Den 12 och 13 december kommer Mi-Jack Conquest Racing släppa ut Alx på banan med formelbilarna som är nästan i klass med Formel 1.

- Vi ser fram emot att testa med Alx, säger en av teamets delägare, Eric Bachelart. Han har en mycket proffsig inställning och är en vinnare i stort sett alla serier han har tävlat i, fortsätter han. Vi förväntar oss att han ska vara konkurrenskraftig i Champ Car-Bilen och att testet kommer vara mycket produktivt, avslutar han.

Alx själv tror att han kan göra bra ifrån sig.

- För mig är det ytterliggare en bra erfarenhet. Det är välordnat team och jag kommer få goda förutsättningar att göra bra ifrån mig, säger han.

Champ Car World Series, som det fulla namnet lyder, är samma serie som CART och Indy-Car var för några år sedan. Flera F1-förare har tävlat i Champ Car och svenska förare är inte helt främmande för serien. Fredrik Ekblom och Stefan Johansson körde i mitten av 90-talet, strax innan Kenny Bräck blev den mest framgångsrike svensken i seriens historia med en seger i klassiska Indy 500 och en andraplats totalt i serien som bästa resultat. Förra året körde Björn Wirdheim Champ Car-serien men han har brutit sitt kontrakt och kommer inte att fortsätta kommande säsong.