Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Alx Danielsson NASCARAlx Danielsson NASCARAlx Danielsson NASCAR
Alx Danielsson NASCAR Foto: Mattias Stahre

Alx Danielsson till Daytona: Man rejsar i 300 km/h – konstant!

Nu på lördag, 15 februari, gör Alx Danielsson debut i ovalbaneracing (Super Speedway) på Daytona International Speedway. Och du har chansen att åka med, i och för sig bara i form av ett klistermärke, men det är ju för en god sak!

Den lille jämtlänningen som inte bara har en egen blogg här påteknikensvarld.se, utan även ett förflutet som toppförare i Renault World Series (bland mycket annat) satsar nu för att ta sig till toppen av Nascar. Strax före jul var Alx Danielsson i det stora landet i väst för att testa, vilket ledde till en plats i Carter 2 Motorsports (C2M) Dodge Charger på legendariska Daytona International Speedway nu till helgen.

– Ovalbaneracing på den här nivån är väldigt mycket som att spela schack, man måste ha en bra ”spotter” (Alx har duktige Tim Fedewa) som tar alla strategiska beslut under loppet, eftersom man liksom inte ser nåt annat än framåt när man sitter i bilen. De har ju inga backspeglar…

– Bilarna har dessutom stel bakaxel, vilket kan bli halvintressant när man håller stumt och ligger i cirka 300 km/h hela tiden.

För att följa och stötta Alx Danielsson, gå in påalxnascar.comeller på facebook: Alx Danielsson: Follow me to Nascar.