Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Peter Klemensberger

Anderstorp lägger ned racingverksamhet

Den svenska Formel 1-banan i Anderstorp, Scandinavian Raceway, lägger ned sin tävlingsverksamhet. Detta efter att de polisanmälts för att två gånger ha överskridit högsta tillåtna ljudnivå, 95 decibel.

Ljudnivån är ett stort problem för svenska racerbanor. Det är inte bara Anderstorp som har problem, Ring Knutstorp och Mantorp Park är två andra.

När nu Anderstorp blivit polisanmälda av Gislaved kommun för att ha uppmätts för höga ljudnivåer väljer Anderstorp Motorbana AB att lägga ned tävlingsverksamheten.

– Vi kan inte bedriva den verksamheten längre. Vi känner oss trakasserade av kommunen, säger Amab:s vd Kari Lehtimäki i en intervju i Värnamo Nyheter.

Kari Lehtimäki menar att kommunen motarbetar verksamheten, något som dementeras av miljöchefen i Gislaveds kommun.

– Det finns ingen som vill att banan ska stängas. Jag har aldrig hört någon uttrycka något sådant. Men tillstånd ska följas, säger Lasse Arnesson, Gislaveds kommun.

Det kan tilläggas att vid en av Malmö FF:s senaste segermatcher i allsvenskan i fotboll uppmättes ett publikvrål på 115 decibel utan att det för den sakens skull höjdes några röster på att polisanmäla fotbollen i Malmö.

Fundera på det!