Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Anderstorp tillbaka i STCC

STCC-organisationen avslöjade detaljer inför nästa års på en presskonferens i dag som inkluderar återkomsten av tidigare Formel 1-banan Anderstorp till kalendern samt ett förnyat TV-kontrakt med SVT.

– Vi är glada att över att ha tillbaka Anderstorp i kalendern, en legendarisk bana för svenska motorsportfans, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

STCC-organisationen bekräftade också att kalendern kommer innehålla sju tävlingshelger på sju olika banor. Kalendern har inte avslöjats ännu, annat än att Anderstorp kommer köras helgen 29-30 maj 2015.

TV-avtalet med SVT har förnyats med ett treårskontrakt och kommer att inkludera livesändning på SVT Play samt ett magasinsprogram på 60 minuter i SVT2.

– En stark kalender med ett stort TV-paket är mycket viktigt för ett starkt mästerskap. Vi har fler nyheter på gång i oktober och jag känner mig förväntansfull inför 2015, säger Lundin.

STCC avslöjade även nya Renault Clio Cup-modellen som kommer att gå som supportklass till mästerskapet samt att rallycrossklassen RallyX fortsätter i minst fyra av de sju tävlingshelgerna nästa år.