Foto: www.andreassimonsen.com

Andreas Simonsen trea i 24h Nürburgring

Andreas Simonsen i en Mercedes SLS AMG blev bäste svensk i klassikern 24-timmars på Nürburgring. Västkustbon hamnade på pallen med sitt Team Heiko på en fin tredjeplats.

Det krävdes dock en portion tur för Andreas. På slutet fightades teamet stenhårt med en Porsche från Manthey Motorsport om sista pallplatsen. Det slutade med att Porschen fick soppatorsk och sakta rullade över mållinjen och föll som en sten i resultatlistan. Inte nog med det, väl över mållinjen blev Porschen rammad av en Renault Clio vars förare förmodligen hade ögonen i backspegeln snarare än framåt!  

Richard Göransson i en BMW Z4 blev näst bäste svensk på nionde plats vilket hade kunnat vara mycket högre upp utan allt för mycket tekniska problem, främst med växellådan. Sista två timmarna averkades med endast fyrans växel.  

Göransson säger dock att han är nöjd med insatsen, om än lite mör efter 144 mil racerbil på ett dygn. Nästan två fulla TTA-säsonger!  

Edward Sandström var också snabb på banan i sin Audi R8 LMS Ultra, men tekniska problem sinkade även hans WRT-team som slutade 32:a.  Edward var under ett dubbelpass på natten den snabbaste bilen på banan och tog in över en minut på ledaren. Men allt rann ut i sanden då en teamkamrat kolliderade i samband med en varvning och skadade styrningen. Teamet stod länge i depån och föll kraftigt bakåt.  

På 37:e plats totalt hamnade privatteamet Porsche Center Väst som var det enda helsvenska teamet med Andreas och Sten Carlsson samt Ulf och Johan Larsson. Fredrik Lestrup hade en mardrömshelg. Han körde i två bilar för Besaplast Racing Team men den ena av dem, en Mini, kraschade redan i inledningen och tvingades bryta. Den andra bilen, en Audi TT-RS, drabbades av problem med bränslepump och styrning. Resultatet blev en 81:a plats.