Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äntligen DTM för Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist insåg för flera år sedan att dörren till Formel 1 var stängd. Men till den tuffa DTM-serien stod den alltjämt på glänt. Och i helgen är det dags!

Felix Rosenqvist har varit kontrakterad av Mercedes i många år nu och förra året tog han till sist det eftertraktade europamästerskapet i Formel 3.

Därmed var tiden i Formel 3 över men Felix Rosenqvist blev officiell test-och reservförare för Mercedes i DTM. Det har inneburit att han funnits på plats vid samtliga DTM-tävlingar i år.

Samtidigt har han inte direkt legat på latsidan den övriga tiden. Han har vunnit tre deltävlingar i amerikanska Indy Light, gjort ett mästerligt test i en riktigt IndyCar och inte minst kört till sig en sensationell andraplats i Spa 24-timmars i en Mercedes-AMG GT3. Sensationell såtillvida att han startade från depån och hade fem minuters straff att avtjäna där. 

Om inte hade han vunnit Spa 24-timmars.

När nu Esteban Ocon flyttas från DTM till Formel 1-teamet Manor (ersätter indonesiern Rio Haryanto) var det givet att Felix skulle ta hans plats. Först och främst vid helgens deltävling i Moskva, men det kan också bli resten av säsongen.

Men vi spekulerar inte mer om det här och nu. I helgen är det dags för DTM i Moskva, för första gången på mycket länge med två svenskar på startlinjen. Ja, 2,5 egentligen om vi räknar in Tom Blomqvist i BMW.

Tävlingarna visas live på Eurosport. Första deltävlingen på lördag 12,15, andra racet på söndag 12.00.