Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tobias Sagmeister Photography

Anton Marklund kör i Mattias Ekströms rallycrossteam

Anton Marklund kommer att köra för Mattias Ekströms team EKS i årets VM i rallycross. En lite oväntad värvning får man väl säga.

Anton Markund

Född: 9 december 1992

Från: Boliden

Längd: 1,84 m

Vikt: 83 kg

RX-erfarenhet (SuperCar): 21

Bästa resultat (SuperCar): P2 (Kanada 2014)

Hobbies: Allt med motorer, jakt och friluftsliv.

Motorsport: Sedan 2006, proffs 2012.

Sedan Anton Marklund började köra rallycross 2010 har han tävlat i det familjeägda Marklund Motorsport men nu väljer Anton Marklund att ta steget över till EKS och en av deras Audi S1 EKS RX quattro-bilar.

Parallellt blir han en av två svenska förare i den nya racingserien Audi Sport TT Cup som körs tillsammans med DTM. Där kommer även Mikaela Åhlin-Kottulinsky att delta.

22-årige Anton Marklund, europamästare i rallycrossens TouringCar 2010 och sexa i 2014 års rallycross-VM kommer att köra tillsammans med teamets ägare Mattias Ekström.

– Det är en fantastisk möjlighet som Mattias och EKS ger mig, både att nå toppresultat och att utvecklas på alla plan i min karriär, säger Anton Marklund.

Frågan som alla ställer sig är befogad. Är du ovän med din pappa som driver Marklund Motorsport?

– Inte alls, säger Anton Marklund. Det här har vi kommit överens om tillsammans. Det här är min stora chans och nu får jag stå på egna ben. I ett familjeteam är man ju lite i en skyddad zon.

Teknikens Världs testförare Edward Sandström kommer att ge Anton Marklund lite guidning in i framförallt racingens värld.