Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Antonio Felix da Costa
Antonio Felix da Costa
Antonio Felix da Costa
Antonio Felix da Costa Foto: BMW

Antonio Felix da Costa oberörd inför DTM-debut

Red Bull Racing F1-reservföraren Antonio Felix da Costa menar att hans och team MTEK:s oerfarenhet av DTM inte kommer vara ett problem under säsongen 2014.

MTEK-teamet grundades förra året och var näst sämst placerade BMW-team i DTM 2013 och Costa har aldrig tidigare tävlat i standardvagnsracing.

– MTEK är ett oerhört professionellt team, de gjorde ett riktigt bra jobb i sin första DTM-säsong. Båda bilarna var i topp tio av mästerskapet dessutom, säger Costa.

Portugisen kommer att vara stallkollega med Timo Glock i årets DTM-säsong, något han menar kommer hjälpa mycket.

– Att vara stallkompis med Timo är självklart en fördel då han är en mycket erfaren förare. Jag tror att vi kan jobba bra tillsammans för att nå de resultat vi är ute efter, säger Costa.

Sin optimism till trots är BMW-föraren försiktig med sina resultatförväntningar inför 2014-säsongen.

– Just nu fokuserar jag på att känna mig hemma i bilen så jag kan prestera 100 %. Det är väldigt viktigt i DTM där en eller två tiondelar kan betyda allt i kvalet. Självklart ser jag fram emot säsongsstarten och mitt mål är att lära mig så mycket jag kan och visa att BMW gjorde rätt med att anlita mig. Resultaten kommer givetvis om jag gör ett bra jobb med teamet, säger Costa.