Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: DTM

Årets första DTM-seger för Mattias Ekström

Mattias Ekström kämpade sig upp från nionde plats på startuppställningen till att ta sin och Audis första DTM-seger för året på Zandvoort i Holland.

– I DTM är racingen alltid extremt hård och i dag var inget undantag. Efter all otur under de senaste månaderna så gick äntligen allt perfekt. Jag njöt av varenda varv av den här tävlingen, säger Ekström.

Ekström fick en bestraffning efter kvalet för att ha blockerat en annan förare och blev nedflyttad från fjärde till nionde plats. Svensken började klättra tidigt i tävlingen och satte på sina option-däck i första depåstoppet.

Tävlingen hade tre safety car-perioder där den sista involverade Nico Müller och Christian Vietoris där den sistnämnda knuffade av Müller i räcket.

Efter att fältet släpptes fritt igen låg Ekström på åttonde plats, men bara tre varv senare passerade svensken Marco Wittmann och tog över ledningen i tävlingen. Ekström drog upp en lucka på hela sju sekunder när väl målflaggan föll och korsade mållinjen som segrare framför BMW-förarna Wittmann och Martin Tomczyk på andra och tredje plats.

Tack vare segern klättrar Ekström tillbaka till andra plats i förarmästerskapet på 81 poäng. Wittmann är redan krönt mästare på 146 poäng medan Vietoris ligger på tredje plats med 69 poäng.

En tävling återstår av årets säsong och Ekström har 12 poäng tillgodo att försvara sin andraplats med 25 poäng kvar att tävla om.

Resultat DTM Zandvoort – Topp 5

1 Mattias Ekström Audi RS 5

2 Marco Wittmann BMW M4 +7.414

3 Martin Tomczyk BMW M4 +11.144

4 Edoardo Mortara Audi RS 5 +12.234

5 Christian Vietoris Mercedes C-Coupé +12.730