Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Francois Flamand

Argentinsk mästare ersätter Rydell i WTCC

Den regerande argentinska Super TC2000-mästaren Néstor Girolami kommer att ersätta Rickard Rydell i två tävlingar av årets WTCC-säsong.

Anledningen till att Girolami tar över ratten från Rydell är då svensken varit borta från tre tävlingar på grund av sköldkörtelinflammation.

– Det var förstås kul att äntligen kunna återvända till WTCC i Ryssland förra helgen, men det här beslutet togs innan jag blev frisk och jag supportar det till ett hundra procent. Jag har missat tre deltävlingar i år och vi har ingen möjlighet att nå något framskjutet resultat i mästerskapet, så den saken behöver vi inte ta hänsyn till. Tvärt om kommer detta att gynna våra långsiktiga planer och chanserna för oss att växa, säger Rydell.

Girolami kommer att köra WTCC-tävlingarna i Slovakien och Portugal, sannolikt som förberedelse inför full WTCC-säsong nästa år med Lada som han testade för tidigare i år.

– Jag är väldigt, väldigt glad över den här chansen och kan inte vänta på att få komma igång. Jag har mycket att lära om både bilen, banorna och mästerskapet, så jag kommer att ta det steg för steg. Min dröm är att kunna tävla på heltid i WTCC nästa säsong, säger Girolami.