Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Antonin Grenier / DPPI

Argentinsk mästare ska testa för Volvo

Rykten gör gällande att Néstor Girolami, den regerande mästaren i den argentinska motsvarigheten för STCC, Super TC 2000, ska testa för Volvo-teamet Polestar Cyan Racing i nästa vecka.

Argentinaren, som i år tävlar i Brasilien, körde två WTCC-tävlingar förra året för svenskteamet Nika Racing.

– Jag vet inte hur många chanser jag får att tävla i WTCC, men jag vill verkligen. Om jag får chansen att testa för Volvo så är det fantastiskt. Jag är i kontakt med personerna som driver mästerskapet, men inget är klart just nu, sa Girolami på en presskonferens i Buenos Aires.

WTCC-chefen Francois Ribeiro bekräftade under presskonferensen inför helgens WTCC-tävling i Argentina att en argentinsk förare ska testa för Volvo.

– Direkt efter tävlingen i helgen stannar Volvo kvar på banan för att testa en argentinsk förare. Kom till Termas på lördag och söndag så kommer ni att se honom, säger Ribeiro.

Polestar Cyan Racing ska utöka till tre bilar i WTCC 2017 men har ännu ej bekräftat vilka förare som ska köra. Thed Björk och Robert Dahlgren kör helgens tävlingar medan Fredrik Ekblom, som körde första hälften av årets säsong, fokuserar på utvecklingsarbete av bilen.