100408-aston-rapide-24h

Aston Martin Rapide kör 24-timmars på Nürburgring

Rapide är inte någon mjuk familjebil, det är en sportbil. Aston Martin är så noga på den punkten att de tänker köra Rapide i 24-timmarsloppet på Nürburgring. Bakom ratten ska Astons vd Ulrich Bez sitta.

 Aston Martin har ett rikt motorsportarv, inte minst i långlopp. Det verkar inte finnas några tankar på att bryta traditionen och inte ens den nya stora lyxsedanen Rapide slipper undan. Den 15 maj går starten för det 38:e 24-timmarsloppet på Nürburgring och Aston Martine Rapide ska vara med. En av förarna blir ingen mindre än Aston Martins vd, tillike gentlemannaracer, Dr. Ulrich Bez.

Bez kommer att ratta en bil som är mycket nära den serieproducerade Rapiden. Inredningen har slitits ut, fjädringen har modifierats, racingslicks har monterats och nödvändiga säkerhetsåtgärder har vidtagits. Det är allt. I övrigt är allt detsamma som på gatubilen, Aston har inte ens monterat några nya spoilers.

– Rapide kan frakta fyra personer bekvämt men den är först och främst en sportbil och vi kommer att utsätta den för samma tester som våra andra sportbilar. Vi har redan en gedigen meritlista på Nürburgring, vi har kört våra bilar med få förändringar och de senaste har vi haft stora framgångar med seger i SP8-klassen både 2008 och 2009, säger Ulrich Bez.

Rapide får sällskap på Nürburgring av V12 Vantage, även den endast lätt modifierad. V12 Vantage vann sin klass i fjol och placerade sig på en 21:a plats totalt.