Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
051229_Audi_stcc
051229_Audi_stcc
051229_Audi_stcc
051229_Audi_stcc Foto: Audi

Audi kan missa STCC 2006

Audi kan utebli från STCC 2006. Det berättar teamchefen för Audi KMS, Tommy Kristoffersson, i en intervju med Dagens Nyheter. - Vi måste ha en snabbare bil annars kan vi skita i det, säger han.

Audis STCC team, Audi KMS (Kristoffersson Motorsport), kan utebli från hela STCC säsongen 2006. Det berättar teamchefen Tommy Kristoffersson i en intervju med Dagens Nyheter.

Audi KMS är det mest framgångsrika teamet genom tiderna i STCC: s historia. Fyra förartitlar har bärgats, den första 1999 med en då 21-årig Mattias Ekström vid ratten och senast 2003 med Fredrik Ekblom. Men de två senaste säsongerna har inte fungerat som de ska.

- Vi har varit Sveriges mest framgångsrika stall, men det är vi inte längre. Ska jag vara ärlig har jag, inför de två senaste säsongerna, känt att jag inte är tillfreds med upplägget och att gå in i ett mästerskap med den känslan... nä, det vill jag inte, säger Tommy Kristoffersson till DN.

Han berättar att han är missnöjd med uppbackningen från tyska Audi Motorsport som tidigare varit mycket bra.

- Förra säsongen hade vi en bil som gick tio km/h långsammare än de andra på rakorna, det håller inte om man vill slåss i toppen, säger han.

Framtiden för Audi KMS kommer att avgöras på ett möte i Ingolstadt den 11 Januari, då träffar Kristoffersson delar av Audi Motorsport.

- Jag har vissa krav. Ett, vi måste få en snabbare bil. Två, vi måste ha råd med en bra försteförare, säger han.

Försteföraren från 2005, Fredrik Ekblom, är inte klar för någon serie 2006. Det ryktas om att han kommer få en plats i DTM tillsammans med Mattias Ekström. Ersättaren som Kristoffersson vill ha till Sverige då är dubble STCC-mästaren Roberto Colciago.

- Colciago vore ett bra alternativ men helst ser jag en säsong till med mig och Fredrik, avslutar han.

Hur det blir för Audi KMS får vi veta efter 11 januari.