Foto: PSP Images

Audi: Mike Rockenfeller "värdig och välförtjänt" DTM-mästare

Audis motorsportdirektör Dr. Wolfgang Ullrich beskriver nykrönta DTM-mästaren Mike Rockenfeller som värdig och välförtjänt efter helgens tävling på Zandvoort där mästerskapet avgjordes.

Teknikens Värld

Rockenfeller har tagit poäng i samtliga nio tävlingar i år och segrade på såväl Brands Hatch som Moskva Raceway. Medan han inte lyckades ta sig förbi Zandvoort-segraren och BMW-föraren Augusto Farfus i gårdagens tävling säkrade Rockenfeller sin femte pallplats för säsongen. Andraplatsen i tävlingen var allt Rockenfeller behövde för att säkra titeln med en tävling kvar av årets säsong.

 – Att ta DTM-titeln är alltid speciellt. Jag tror att Mike (Rockenfeller) kommer att inse detta först i de kommande dagarna eller veckorna. Han är absolut en värdig och välförtjänt mästare och det bevisade han verkligen i dag på Zandvoort, säger Ullrich.

 Rockenfeller medgav att framgången från hans första DTM-titel inte har sjunkit in ännu och tackade tredjeplacerade teamkollegan Timo Scheider för att han täckte honom när han kämpade med däckstrategin under en del av tävlingen.

 – Jag behöver ett par minuter med mig själv för att inse att jag är mästare. Efter att jag körde om Marco Wittman drömde jag kort om seger i tävlingen då jag närmade mig Augusto (Farfus), men jag fick problem med däcken under en viss del av tävlingen. Så jag var väldigt glad att Timo (Scheider) var bakom mig, säger Rockenfeller.

 Phoenix Racings teamchef, Ernst Moser, var minst lika glad som Rockenfeller och firade teamets andra DTM-titel sedan Martin Tomczyk tog titeln 2011 i en Audi A4.

 – Mike var i perfekt form och gjorde allt rätt. Tävlingen var en nagelbitare, men nu är vi mästare och nu ska vi fira, säger Moser.

 Phoenix Racing tog dessutom över ledningen teammästerskapet inför finalen på Hockenheim den 20:e oktober och Audi har gått förbi BMW i märkesmästerskapet.