Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060221_audi
060221_audi
060221_audi
060221_audi Foto: Audi

Audi och KMS storsatsar på STCC - Ekblom kvar?

Audi motorsport och dess bundsförvant Kristoffersson Motorsport kommer troligtvis att göra en storsatsning på årets STCC-säsong. Det ryktas om tre bilar i startfältet.

Audi och KMS kan komma att göra sin största satsning någonsin på STCC kommande säsong. 

Det ryktas om tre bilar. 

- Jag har inga kommentarer om vilka som ska köra, men STCC är hett och helt klart aktuellt för min del, säger Fredrik Ekblom. Det händer mycket hos KMS i Arvika just nu. Ägaren Tommy Kristoffersson var i Barcelona och testade förra veckan och den här veckan tillbringar han i Korea för att ge Audi feedback inför en kommande touringcar-serie där. 

Mellan testkörningarna jobbar han för den största satsningen någonsin på STCC. Det ryktas om tre bilar. Den forne STCC-mästaren Fredrik Ekblom kan ta plats bredvid Kristoffersson än en gång och enligt lösa rykten även Thed Björk som förra veckan lämnade mästarteamet WestCoast Racing. 

Fredrik Ekblom har varit aktuell för en internationell satsning där DTM har varit huvudspåret. 

- DTM såg intressant ut men det finns en strategi där de plockar förare från olika länder. Att Audi plockar in en till svensk i sin uppställning kanske inte skulle ge mig rätt förutsättningar, säger Ekblom. 

Ett annat spår har varit Le Mans där Audi lägger mycket resurser. Men att peta ner någon av de befintliga Audiförarna ser Ekblom som otroligt. 

Även Björk vill ut internationellt och då är det sportvagnsracing som ligger närmast, men Björk är den det ryktas mest om i STCC just nu. Audi är ett stall där han placeras, men även Volvo och Peugeot har nämnts. Andra olösta, eller i alla fall hemliga, svar är vem som kör bredvid Robin Rudholm i West Coast Racing, vem kör Opel (Niclas Karlsson?), kommer Roberto Colciago åter till Sverige (Audi/Opel?) och vad gör Calle Rosenblad. Han har i alla fall inte beställt någon ny BMW-06 av tyska M-sport men fjolårsbilen kan hävda sig väl i STCC