Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100924-ekströmnascar audi
100924-ekströmnascar audi
100924-ekströmnascar audi
100924-ekströmnascar audi

Audi stoppar Mattias Ekström från NASCAR

Mattias Ekström har gjort succé i de två NASCAR-lopp han kört. Red Bull Racing vill se honom köra mer i år men Audi Sport är inte intresserade av det.

Enligt engelska autosport.com är Audi inte intresserade av att se Mattias Ekström i fler NASCAR-lopp i år även om tävlingskalendern medger det.

Autosport.com skriver att Audis tävlingschef Wolfgang Ullrich säger att affären är avslutad och att han inte blivit tillfrågad av Mattias om att köra fler NASCAR-lopp, men efter senaste tävlingen i USA sa Mattias att han hoppades få komma tillbaka snart.

Ullrich säger vidare att om Mattias vill åka tillbaka igen så får vi se vad det handlar om och vad det betyder. Han verkar med andra ord inte vara så road av att tappa sin dubble DTM-mästare som fortfarande har en, om än, minimal chans att bli mästare i år igen.

Vid DTM i Oschersleben senast, där Mattias blev trea, ville svensken inte kommentera saken.

Red Bull Racings crew chief Jimmy Elledge (till höger på bilden ovan) säger att han väldigt gärna vill ha Mattias Ekström tillbaka i NASCAR. NASCAR-experten Ted Westerfors (Viasat Motor) tror att Mattias Ekström kör full säsong redan 2011 bara han får den licens som krävs för att köra på superovaler som exempelvis Daytona där 500-loppet körs redan i februari.

Spännande!