Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Augusto Farfus
Augusto Farfus
Augusto Farfus
Augusto Farfus Foto: BMW

Augusto Farfus vill ha brasiliansk DTM-tävling

BMW-föraren Augusto Farfus, med fyra segrar och mästerskapstvåa i bagaget, är angelägen om att se DTM tävla i hans hemland Brasilien där många är fans.

– Brasilianare älskar motorsport och jag är säker på att vi hade fått en stor publik för DTM. Mästerskapet är en stark plattform och det har fått många följare i Brasilien, säger Farfus.

Farfus anslöt BMW:s DTM-program 2012 och har tävlat för RBM-teamet sedan dess. Fyra segrar och mästerskapstvåa i fjol är resultatet hittills för Farfus, som menar att hans framgångar har gjort att mästerskapet ökar i populäritet i sitt hemmaland.

– DTM-tävlingarna visas live här och nästan överallt där jag är finns det alltid någon som känner igen mig, så det är fantastiskt att veta att folk följer min karriär, säger Farfus.

Medan Farfus skulle vilja tävla på sin hemmabana Curitiba menar han att Interlagos-banan i São Paulo skulle passa bättre för DTM.

– Att tävla på Curitiba vore självklart fantastiskt då den ligger i min hemstad. Men ärligt talat tror jag Interlagos är bäst för DTM, säger Farfus.

Farfus kommer tävla för BMW-teamet RBM i år tillsammans med amerikanska föraren Joey Hand.