Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ferrari 599XX
Ferrari 599XX
Ferrari 599XX
Ferrari 599XX

Autoropa Ferrari Maserati Racing Days – direktrapport

Skandinaviska Ferrari- och Maseratiimportören Autoropa har banträff tillsammans med Swedish Racing League på Ring Knutstorp i helgen, med över 1 000 inbjudna. Teknikens Världs egen Erik Gustafsson rapporterar direkt!

Hej Erik! Var är du och vad gör du?

–Hej själv Erik! Jag befinner mig på Ring Knutstorp där det är stor Ferrari- och Maseratiträff samtidigt som Swedish Racing League tävlar, i dag fredag och i morgon lördag. Själv tävlar jag i en av supportklasserna, Ginetta G20 Cup.

Vad är det då som gör just den här tävlingshelgen så speciell?

–Det speciella är Ferrari- och Maseratiträffen. Det är verkligen jättemånga på plats, över tusen personer har blivit inbjudna av Autoropa. Förra året var över 200 exklusiva italienska sportvagnar på plats, och det lär inte vara färre i år. Mer än 6 000 besökare förväntas också!

Oj, spännande! Vad är det man kan se då?

–Ja du, det är mycket spännande! Många av Ferraris klassiska och modernare toppvagnar finns representerade. F40, F50, 599XX, Enzo och många andra. Många kommer dessutom att få rastas på banan i fråga! Sen är det skandinavisk premiär för Ferrari SA Aperta - den exklusiva cabrioletversionen av 599 som bara tillverkas i 80 exemplar!

–Dessutom kan man ju se GT-klassen, Trophy Abarth och allt annat i Swedish Racing League. Själv deltar jag alltså privat i Ginetta-cupen, premiärhelg dessutom, om man nu vill se det.

Hur har det gått för dig då?

–Jovars, sjua i kvalet och nia i loppet i dag. Av 18 startande. I morgon utlovas dock bättre väder...

Det var ju inte illa för att vara premiär! Är det några särskilda tider att hålla koll på om man nu vill se alla dessa italienska sportbilar... och dig?

–Ja, i morgon lördag är dagen du har chansen. Området kring Ring Knutstorp är öppet mellan nio på morgonen och fem på eftermiddagen. Ska du se mig tävla så ska du vara ute tidigt, Ginetta-cupen är nämligen först ut. Häftiga italienska bilar kan du dock se på Autoropa-träffen hela dagen. Jag vet tyvärr inte om inträdet kostar något, men det lär inte vara särskilt dyrt i alla fall.

Okej. Tack Erik! Nu ska du få sova inför loppet i morgon! Lycka till!

–Tack själv! Vi ses!