Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080701-f1-batman
080701-f1-batman
080701-f1-batman
080701-f1-batman

Batman till Formel 1

Först Stormtroopers sedan Stålmannen. Nu under Storbritanniens Grand Prix på Silverstone gör Batman Formel 1-debut.

Under Storbritanniens Grand Prix i helgen kommer såväl Toyotas Formel 1-bilar, transportfordon som stallets förare Jarno Trulli och Timo Glocks overaller få en nytt utseende, allt  för att uppmärksamma den nya Batmanfilmen "The Dark Knight". Till Grand Prixbanan Silverstone anländer också två av Batmans fordon, motorcykeln Bat-pod och naturligtvis Batmobilen. Den senare kommer även att delta i evenemang på själva banan tillsammans med Toyotas Formel 1-bil TF108.

Om det hela är för att hjälpa Toyota att klättra i resultatlistan eller filmbolaget Warner Bros att locka fler besökare till biograferna låter vi vara osagt.

Tidigare har stallet Red Bull agerat reklampelare under Monacos Grand Prix, 2005 för Star Wars Episod III - då depåpersonalen var utklädda till Stormtroopers - och 2006 för Superman Returns, då föraren David Coulthard körde till sig en tredjeplats och intog podiet iförd Stålmannen-mantel.

I Storbritannien kommer filmen "The Dark Knight", uppföljare till "Batman Begins" från 2005, att premiärvisas den 21 juli. Här i Sverige får vi vänta till den 25:e. Storbritanniens Grand Prix 2008 börjar däremot redan på söndag klockan 14.00.