Obs! Bilden är ett montage.
Obs! Bilden är ett montage.

Bentley ställer upp i Pikes Peak – med Bentayga

För första gången ställer Bentley upp i backtävlingen Pikes Peak International Hill Climb, men inte med en Continental GT, som man skulle kunna tro, utan med suven Bentayga.

Den 24 juni 2018 står Bentleys lyxsuv Bentayga vid startlinjen för att ta sig an ”tävlingen mot molnen”, som Pikes Peak International Hill Climb ofta kallas. Där ska den tävla mot en hel drös andra bilar som siktar på att bli snabbast upp för den 19,99 kilometer långa bansträckningen över 156 kurvor och 1 440 meters stigning, in över målgången som ligger på 4 300 meters höjd.

Bentley har alltså för sin Pikes Peak-premiär valt att köra med Bentayga och inte, som man annars hade kunnat tänka sig, Continental GT. Och inte har de valt diesel- eller V8-modellen av Bentayga. Nej då, självklart är det värstingen med W12-motor 6,0 liter, 608 hästkrafter och 900 newtonmeter som ska klättra upp för berget. En bil som Teknikens Världs Mikael Stjerna har njutit av.

Bilen som ska upp för backen är ännu inte redo att visas upp inför omvärlden utan prepareras just i detta nu i företagets motorsportavdelning i Crewe i England.