Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bernie Ecclestone är ute ur leken – Formel 1 över för honom

Han har varit Formel 1:s överhuvud i flera årtionden, men nu är det slut. Eran med Bernie Ecclestone som ”Mr Formel 1” är över.

Det råder förändringstider inom Formel 1. I höstas fick rättigheterna till sporten nya ägare i Liberty Media Corporation. Hur det skulle påverka Formel 1-bossen Bernie Ecclestone, som fyller 87 år i år, stod då oklart; skulle han få gå omedelbart, gå vid säsongsskiftet eller sitta kvar?

Det blev mellanalternativet. I dag berättar han för tyska motortidningen Auto Motor und Sport att han har avsatts, att han är borta och att det är officiellt.

– Jag är inte längre ledare över företaget. Min position har tagits av Chase Carey, säger han.

Helt avvecklad är han kanske inte då han fått titeln hedersordförande för organisationen, men Bernie Ecclestone säger själv att han inte vet vad det innebär.

Vidare säger han att han kanske kommer att besöka en F1-tävling i framtiden med tanke på att han har många vänner i branschen och att han fortfarande har tillräckligt med pengar för att kunna lösa entré.

Enligt uppgifter ska Ross Brawn få någon typ av sportchefsroll i den nya organisationen och att en tidigare chef vid ESPN, Sean Bratches, verkar få en marknadschefsroll.

Mer information väntas under tisdagen.