Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: LAT Photographic

Bernie Ecclestone vill köpa Nürburgring

F1-bossen Bernie Ecclestone är mån om att Tysklands Grand Prix ska kunna köras på Nürburgring även i fortsättningen. För att se till att det blir så kan han tänka sig att köpa den krisande banan.

Helgens Formel 1-deltävling kunde köras på Nürburgring, trots den legendariska banans svåra ekonomiska läge. Nürburgring gick i konkurs för snart ett år sedan och har sedan dess drivits av konkursförvaltare som söker efter en köpare. Nürburgring är för närvarande till salu för omkring 1,1 miljarder kronor och det kan mycket väl bli mannen bakom Formel 1 – 82-årige Bernie Ecclestone – som tar över verksamheten i Eifel.

 –Det är mycket möjligt att jag köper Nürburgring, säger Ecclestone i en intervju med tyska Die Welt. Jag funderar åtminstone på det, om jag gör det skulle det innebära att Tysklands Gran Prix säkras för framtiden. Naturligtvis kommer jag att ta hänsyn till de befintliga avtalen med Hockenheimring men jag hoppas att Tysklands GP kan växla mellan de två banorna.

 Enligt Ecclestone kunde årets deltävling köras på Nürburgring enbart tack vare ett kapitaltillskott som var ”bra för Nürburgring, men dåligt för mitt företag”. Ecclestone kommer att fatta slutgiltigt beslut i frågan inom de närmaste månaderna men oavsett om köpet blir av eller inte ska nästa års tyska Grand Prix köras på Hockenheim.