Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Beskedet alla väntat på: Porsche och Audi till Formel 1

Audi tänker bjuda cirka fem miljarder kronor för McLaren för att den vägen ta sig till F1.

Porsche vill inleda ett långtgående samarbete med Red Bull.

Nu har VW-koncernens vd Herbert Diess bekräftat att både Audi och Porsche vill in i Formel 1.

Så kom så beskedet det viskats om ända sedan i vintras: Volkswagen-koncernen vill ge sig in i Formel 1. 

Det är koncernens vd Herbert Diess, en ivrig förespråkare för omställningen till elbilar, som i en intervju avslöjar de detaljerade planerna.

Bilmärket Audi är redo att betala drygt fem miljarder kronor för sportbilstillverkaren McLaren och att de via att äga McLaren skulle kunna ta sig in till F1-teamet med samma namn. Diess, som pratade under en sändning på Youtube, avslöjade att Porsche i stället tänker sig ett samarbete med Red Bull-teamet och då främst gällande det kommande motorreglementet.

Avslöjandet påstås ha att göra med att Volkswagen-koncernen vill börsnotera Porsche senare i år och att det då är bra att klargöra planer på ett F1-projekt redan nu.

Enligt tidigare rapporter har VW-koncernens styrelse godkänt planerna på Formel 1 sedan tidigare och nu handlar det om att konkretisera planerna i projekt.

Förutom Volkswagen så finns konkret intresse från Andretti Racing i USA att komma in i Formel 1. Tidigare i år hamnade Haas-teamet i ekonomiska bekymmer då de gjorde sig av med sin ryske delägare och storsponsor Uralkali.