Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Sauber F1 Team

Betalförare för Sauber även 2017

Trots bättre ekonomi kommer Formel 1-stallet Sauber att anlita betalförare nästa säsong. Och det behöver inte bli Marcus Ericsson.

Tre år på dekis men nu är Sauber på rätt köl. I alla fall ekonomiskt. Nya ägare, investerare och personalrekrytering har gjort det möjligt att ta tag i den stagnerade utvecklingen av årets bil C35. Siktet är dock redan inställt på nästa års säsong och man kommer trots den ekonomiska uppbackningen att förlita sig på förare som betalar för sin plats hos stallet, berättar stallchefen Monisha Kaltenborn för Autosport.

– Det är fördelaktigt och gör det möjligt att snabbare nå våra mål, menar hon.

Saubers status har höjts den senaste tiden hävdar hon och berättar att man har kontakt med flera förare, inte bara Marcus Ericsson och Felipe Nasr som båda betalar sina sitsar hos stallet i dag och vars kontrakt går ut efter denna säsong.

– Vi är övertygade om att nästa års bil kommer att vara bättre och hoppas på fler sponsorer. Det hela kretsar fortfarande mycket om ekonomi, medger Monisha Kaltenborn.

Marcus Ericsson har varit tydlig med att han vill stanna i Formel 1 och köra en bättre bil än hittills. Sauber är just nu seriens sämsta stall. Förutom Sauber har han haft kontakt med Force India, Renault och Williams.

Marcus Ericsson kör nu sin tredje säsong i Formel 1, bästa placering är åttondeplatsen under Australiens Grand Prix 2015.