Foto: ELMS

Björn Wirdheim segrare i ELMS på Silverstone

Björn Wirdheim fick en kanonstart på sin nya säsong i ELMS, European Le Mans Series. Han vann årets premiärtävling i serien!

Björn Wirdheim ställde upp på Silverstone i Greaves-teamet tillsammans med Jon Lancaster och Gary Hirsch i en Gibson-Nissan 015S.

Teamet tog genom Hirsch pole position inför loppet och han tog också ledningen och kunde lämna över bilen som etta till Björn Wirdheim. Svensken körde en dubbelstint och ledde klart när en kollision gjorde att säkerhetsbilen kom ut. Björn tappade hela försprånget.

Kort innan Björn Wirdheim kört sitt pass blev han emellertid omkörd av en TDS/Oreca som kördes av trion Thiriet, Badey, Gommendy.

Jon Lancaster gick ut på det sista passet som tvåa men passerade ledarbilen med fem minuter kvar. Det uppstod dock lite närkontakt varpå Gommendy snurrade av banan och tappade till tredje plats.

Incidenten observerades av tävlingsledningen och det tog några timmar innan Wirdheim & Co korades som segrare.

– Fantastisk inledning på säsongen, bättre än vi hoppats på. Men nu har vi etablerat oss som mästerskapsfavoriter och siktar på att upprepa detta på Imola i maj, säger Björn Wirdheim.