Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björn Wirdheim vann Monacos GP

Tredje gången gillt för Björn Wirdheim på Monacos gator som vann i helgen med Ronnie Petersons gamla Formel 1-bil.

2003 var Björn Wirdheim på väg att vinna Formel 3000-klassen i Monaco men missbedömde situationen och stannade några meter innan mål! Nu i helgen gjorde han dock allt rätt och vann Grand Prix de Monaco Historique.

Björn ställde upp klassen för Formel 1-bilar mellan 1966 och 1972. Den March 711 han tävlade med kördes av bland andra Ronnie Peterson, då i Race of Champions 1971. En tävling som avgjordes på Brands Hatch och inte ingick i VM. Ronnie kraschade.

Björn Wirdheim hade en stenhård duell med britten Stuart Hall loppet igenom och i mål var Hall mindre än halvsekunden bakom.

– Det kändes helt fantastiskt att få stå överst på prispallen i Monaco, säger Björn Wirdheim. Man får inte många chanser att tävla här i sitt liv och jag har gjort det tre gånger och nu också vunnit.

Svensk seger i Grand Prix de Monaco Historique 2018 då Björn Wirdheim var först över mållinjen i sin klass.Svensk seger i Grand Prix de Monaco Historique 2018 då Björn Wirdheim var först över mållinjen i sin klass.Svensk seger i Grand Prix de Monaco Historique 2018 då Björn Wirdheim var först över mållinjen i sin klass.
Svensk seger i Grand Prix de Monaco Historique 2018 då Björn Wirdheim var först över mållinjen i sin klass.

På plats i Monaco för att titta och sedan gratulera till segern fanns Ronnie Petersons dotter Nina Kennedy.

Längre ner i resultatlistan, på plats tolv, placerades sig den March 701 som Ronnie Peterson Formel 1-debuterade i. Detta just på Monacos gator 1970 med en sjundeplats som resultat.

För två år sedan gjorde tevekommentatorn och tidgare racingföraren Eje Elgh ett försök i Monaco-loppet med samma bil som Björn och slutade på en elfteplats

.

https://youtu.be/x5agza6ym5I