Foto: PeO Kjellström

Blågul hjärtklappning i WTCC

Det är mulet, regn i luften, och inte speciellt varmt. Ändå känns det hett i kroppen. VM i standardvagnar på franska Paul Ricard. Och bland 17 bilar, två blå-gula Volvo S60.

Det är klart att hjärtat slår lite snabbare minuterna innan start. Kanske gick det åt en cigarett mer än vanligt också. För detta är historiskt. Aldrig tidigare har en Volvo kört i VM för standardvagnar.

Träning och kval har väl rent resultatmässigt varit så där, beroende på hur man ser det. För Citroën, som vunnit WTCC två år i rad, hade det varit katastrof.

För Volvo, som debuterar, är det fantastiskt. De är någorlunda med i matchen varvtidsmässigt och Polestar Cyan Racings ägare Christian Dahl har hela tiden hävdat att det är här de kommer att ligga inledningsvis.

Vi åhörare har ju hela tiden trott att han mörkat. Eller i alla fall hoppats så. Och att Volvo skulle ligga allra först.

Men det hade varit att begära för mycket.

Utan att ha hela facit i hand, flygplan väntar inte, tycker jag Polestar Cyan Racing gjort en förnämlig debut i standardvagnsracingens finrum.

Thed Björks uppkörning från sista till sjunde plats i första heatet har etsat sig fast i hjärnbarken. Tyvärr också synen av Fredrik Ekblom i depån med trasig bakvagn.

Men, that´s racing.

Gott folk, det kommer att bli mycket blå-gult i WTCC de närmaste åren.

Tro mig!

Fotnot: Fullständig tävlingsrapport följer senare.