Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

BMW M4 Coupé i mästarutgåva

BMW vann som bekant årets DTM-mästerskap tack vare Marco Wittmann. Det firas med en specialversion av M4:an i begränsad upplaga.

Mattias Ekström i sin Audi vann DTM-finalen på Hockenheimring i söndags, men det var BMW-föraren Marco Wittmann som plockade hem mästerskapstiteln (Ekström slutade tvåa i totalen).

För två år sedan vann en annan BMW-förare, Bruno Spengler, vilket uppmärksammades med en specialutgåva av M3 Coupé. I år gör BMW motsvarande grej, släpper en mästarutgåva av M4 Coupé som får beteckningen M4 DTM Champion Edition.

Denna specialare är lackerad i alpinvitt och har dekalering huv och baklucka samt markering av njurarna i fronten då sargkanten är i orange. Vidare är delar av fronten svartlackerad och försedd med kolfiberdetaljer. Kolfiber hittas även i bakvingen och diffusorn samt interiört.

Marco Wittmanns signatur finns på instegslisterna och på instrumentbrädan. På bakre sidorutorna sitter tyska flaggan tillsammans med Wittmanns namnförkortning samt ett förtydligande att det rör sig om en mästarbil från 2014.

Endast 23 exemplar ska byggas, med andra ord samma siffra som den Wittmann tävlar med på banorna.

Under huven sitter en sexa som utvecklar 431 hästkrafter, samma maskin som i vanliga M4 Coupé.