Bra racinghelg för Teknikens Värld

Teknikens Världs medarbetare har verkligen varit ute och rört på sig i helgen – på racingbanorna. Och det har gått riktigt bra!

Edward Sandström, testförare, vann till sist sin första tävling för året efter att ha varit konstant snabb hela året utan att lyckas.

När mållinjen korsades för sista gången i 24-timmarstävlingen på belgiska Zolder hade Edward Sandström, Marco Bonanomi, Laurens Vanthoor och Anthony Kumpen passerat den 860 gånger. Säsongens första seger med WRT Audi R8 LMS Ultra var ett faktum, fem varv fler körda än närmaste motståndarna i en Porsche 911 GT3 R!

Tävlingen ingick inte i Blancpain Endurance Series och därför körde nu teamet utan restriktor på motorn som gav 600 hk! Den var förstås var relativt törstig men det gick vägen i alla fall.

En annan av våra testförare, Fredrik Lestrup, tävlade i ett 24-timmars lopp på Formel 1-banan i Barcelona, Catalyuna. Fredrik körde en framhjulsdriven Mini Cooper som var lite extra vässad med en WRC-motor som dock inte gav riktigt lika hästar som i en rallybil.

Av den anledningen var den heller inte lika törstig på bensin och det innebar att Lestrup och kollegorna i tyska Besaplast-teamet kunde göra långa pass. Det ledde till seger i största klassen, A2, som hade lockat 18 förare av de cirka 50 som ställde upp.

Totalt blev det en sjundeplats vilket var mer än teamet hade hoppats på. Före dem i resultatlistan återfanns såväl McLaren, Ferrari som Porsche.

Den tredje medarbetaren från Teknikens Värld som luftade sig på racerbanorna i helgen var chefredaktören Daniel Frodin som hade möjlighet att vinna standardvagnsklassen upp till 1 300 kubik i historisk racing i sin hundkoja.Så väl blev det dock inte eftersom han slutade tvåa i helgens båda lopp efter Hasse Söderholm.

De hamnade därmed på lika poäng men då Söderholm kör en 1964 års modell och Frodin 1965 så vann Hasse Söderholm. Väldigt underlig regel kan tyckas då det bara är registreringspapper som skiljer bilarna åt.

Men i det stora hela en väldigt bra helg för våra racerpojkar!