Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Bra svenska insatser i Dubai 24h

24-timmarsloppet i Dubai blev en stor framgång för Mercedes SLS AMG GT3 som hade tre bilar på prispallen. Deltagande svenskar lyckades bra.

Tämligen otippat var 32-årige Max Nilsson den bäste svensken på andra plats, hans bästa resultat någonsin. Svensken, som körde sitt första 24-timmars, har under drygt tio år tämligen obemärkt tävlat i formelbilsracing men har på senare år konverterat till sportvagn.

 Andreas Simonsen, även han i Mercedes, slutade på tredje plats och hade på slutet en stenhård uppgörelse med Edward Sandström. Edwards BMW Z4 var med i den absoluta toppstriden då en gummirest täppte till spjällhuset och bilen tvingades i depå för reparation.

 Edward gjorde en stark uppkörning och var på de avslutande varven hack i häl på Simonsen. Då var dock däcken slitna och Edward snurrade och blev fyra. Edwards team vann tävlingen i fjol och var besvikna över placeringen. Fredrik Lestrup var den fjärde svensken i en betydligt motorsvagare Mini. Hade förstås inget med tätstriden att göra men vann sin klass vilket var målsättningen. I Lestrups team, som slutade 25:a totalt, ingick bland annat Cora Schumacher, fru till Ralf Schumacher.