Foto: Andreas Beil

Bruno Spengler har inte gett upp hoppet

Regerande mästaren Bruno Spengler har, trots 39 poäng upp till Rockenfeller, inte gett upp hoppet om att försvara sin titel.

Mike Rockenfeller går med stormsteg mot totalsegern i årets DTM-säsong men fjolårets segrare Bruno Spengler i BMW Schnitzer har ännu inte kastat in handduken, trots att han har tvingats gå helt poänglös från de två senaste racen. Spengler låg bara två poäng efter Rockenfeller halvvägs in på säsongen men har sedan dess halkat ned till fjärde plats i totalställningen.

 Med helgens race i Oschersleben inräknat återstår bara tre race på säsongen men Spengler har ändå hopp om att vända på steken.

 – Vi har sett hur snabbt vinden kan vända i det här mästerskapet. Mercedes hade det svårt tidigare men ligger nu i topp, vi var snabbast i början men kämpar just nu, säger Spengler till Autosport.

 I de två senaste racen har Spengler varit inblandad i kollisioner som gjort att han har slutat poänglös men han vill inte direkt anklaga Audis förare för att försöka förstöra hans chanser.

 – Alla som har ögon kunde se vad som hände i Moskva och på Nürburgring så jag tror inte att jag behöver kommentera det. Jag gick miste om många poäng i Ryssland och på Nürburgring på grund av kontakterna. När bilen är skadad är det svårt att hänga med en annan bil, och det går definitivt inte att köra om. Om jag inte blir mästare i år igen så är det de här två loppen som är anledningen, säger Spengler.