Foto: Andreas Beil

Bruno Spengler: "Trea är en bra comeback"

Fjolårsmästaren Bruno Spengler beskriver sin tredjeplats i mästerskapet som "en bra comeback" efter DTM-finalhelgen på Hockenheim.

Teknikens Värld

– Det var en bra comeback efter att jag haft fyra tävlingar utan poäng. Jag är speciellt nöjd med slutresultatet med tanke på att mina fyra brutna tävlingar inte var mitt fel, säger Spengler.

Spengler tog DTM-titeln förra året och har haft ett blandat 2013. Kanadensaren vann på Red Bull Ring, men tog inte en enda poäng mellan tävlingarna i Moskva och Zandvoort efter att ha varit inbland i flera olika incidenter.

Inför finalen på Hockenheim var BMW-föraren femma i mästerskapet på 69 poäng, fyra poäng bakom tredjeplacerade Christian Vietoris. Men Spengler menar att hans tredjeplats inte var finalhelgens höjdpunkt.

– Det var bra för mig att sluta på tredje plats, men det bästa var att BMW tog märkestiteln för andra året i rad i sista tävlingen. Det betyder så mycket då årets säsong har varit mycket tuffare jämfört med förra året, framförallt vid halva säsongen då vi inte hade farten på vissa banor. Alla hos BMW har jobbat dag och natt oavsett om vi har tagit bra eller dåliga resultat, så de förtjänar verkligen den här titeln, säger Spengler.