Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carlos Sainz går till McLaren

Fortsatt spanskt hos McLarens Formel 1-stall när Fernando Alonsos sits tas över av Carlos Sainz till nästa säsong. 

Tidigare i veckan blev det officiellt att Fernando Alonso inte kör Formel 1 nästa säsong, nu är det klart att Carlos Sainz tar hans plats hos McLaren och har skrivit ett flerårskontrakt med stallet.

Carlos Sainz, son till rallyvärldsmästaren från 1990 och 1992 med samma namn, kör då sin femte säsong i serien. De tre första åren körde han för Toro Rosso även om han under 2017 års säsong skiftade till Renault där han kör än i dag. Hans bästa resultat är en fjärdeplats som han körde till sig under Singapores Grand Prix förra året.

– Jag har varit en McLaren-supporter så länge jag kan minnas. Det är ett tungt namn med en fantastisk tradition och med en skara av hjältar som har kört för stallet, säger den 23-årige föraren. Han menar att landsmannen Fernando Alonso är en av dem och att det känns speciellt att ta över hans sits.

Carlos Sainz kontrakt med McLaren blev officiellt en vecka efter att Red Bullföraren Daniel Ricciardo skrivit på för Renault samtidigt som stallet gjort klart att Nico Hülkenberg ska fortsätta att köra en av bilarna.