Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Micke Fransson

Carrera Cup-premiären framflyttad

Säsongspremiären av Porsche Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp ställs in. Premiär kommer att ske på annan bana längre fram.

Säsongspremiären som vanligen sker i början av maj på Ring Knutstorp ses som en av höjdpunkterna under den svenska motorsportsäsongen. I år var den planerad till 15-16 maj men nu meddelar Porsche Sverige och Svensk Bilsport att tävlingen ställs in och premiären flyttas. Anledningen till beslutet är så klart den pågående coronapandemin.

– Naturligtvis jättetråkigt att ännu en stor tävling måste skjutas på framtiden utifrån den tid vi befinner oss i. Vi ser det runt omkring oss i alla idrotter och stora evenemang. Att det nu också slår mot premiären av svensk racing är verkligen tråkigt. Jag kan bara hoppas att vi kommer igång med något som påminner om normal verksamhet så fort som möjligt, säger Anna Nordkvist, vd, Svensk Bilsport.

I stället kommer premiären att ske på Falkenbergs Motorbana med preliminärt datum 11-12 juli. Men även andra deltävlingar påverkas där Midnattssolsloppet som ska köras på Drivecenter Arena i Fällfors troligen kommer att flyttas fram. Under förra årets säsong var det nypremiär av Midnattssolsloppet på den nybyggda arenan och vår Linus Pröjtz var med och körde i GT4-klassen. Sedan tidigare är även deltävlingarna på norska Rudskogen Motorsenter 29-30 maj inställda.

Preliminär tävlingskalender 2020:

Mantorp Park (Roll Out) 30 juni

Falkenbergs Motorbana 11-12 juli

Drivecenter Arena 24-25 juli

Gelleråsen Arena 14-15 aug

Rudskogen Motorsenter 11-12 sep

Mantorp Park 2-3 okt

Ring Knutstorp TBD