Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carrera Cup Scandinavia växer

22 bilar är klara till start i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018 – ett styrkebesked!

Porsche Carrera Cup Scandinavia får ny logotyp, kör vidare tillsammans med STCC och växer rejält inför 2018 – då även generation 2 av 991 Carrera Cup-bilen introduceras (exklusiv provkörning av nya bilen på länken!). Under 2017 var den nya bilen tillgänglig på ett fåtal marknader samt i Supercupen, där bland annat svenske Philip Morin tävlade. Men till i år låser Porsche upp 991 II för Carrera Cup Scandinavia och tio bilar fanns till försäljning – bilar som alla har gått åt. Samtidigt introduceras Porsche Approved Cup för de äldre 991 I-bilarna. Startfältet har vuxit radikalt, från 14 ordinarie i startfältet till 22 bilar klara till start 2018. För att stötta Approved-förarna så kommer Porsche Sverige att betala fyra däck per helg till de förare som deltar vid minst tre av tävlingshelgerna.

– Vi la väldigt mycket energi under 2017 för att bygga upp inför 2018, berättar Porsche Sveriges vd Raine Wermelin när vi träffas vid informationsmötet om säsongen 2018 på Porsche Center Stockholm i Smista.

Att han är nöjd står bortom allt tvivel och det är ett tydligt styrkebesked för svensk racing att den stenhårda entypsklassen kan växa så mycket mellan två säsonger.

Nytt för 2018 är att det blir ett gästspel på tyska Nürburgring 4-5 augusti. Minnesgoda läsare minns att serien gjorde ett liknande gästspel på Ringens nordslinga 2011, närmare bestämt under midsommarhelgen. Men till 2018 blir det den kortare varianten av GP-slingan som väntar förarna.

– Vi är jätteglada över det här och vi hoppas få 16-18 platser i PCCD-startfältet (tyska Carrera Cup, reds anm) som under 2018 kör tillsammans med ADAC GT-Masters, berättar Raine Wermelin.

Raine Wermelin, vd för Porsche Sverige, till vänster samt infomötets moderator, Janne Blomqvist, till höger.

Utöver tävlingen i Tyskland så kommer även två tävlingar att köras på norska Rudskogen. Porsche Norge kommer till start med Roar Lindland, som är väldigt erfaren Carrera Cup-förare efter bland annat flera säsonger i Supercupen. De finska loppen har däremot strukits ur kalendern.

Nytt är också tvådagarsformatet för tävlingshelgerna. Test och två kval under dag ett och sedan två lopp om 20 minuter vardera under dag 2.

Premiären går liksom under 2017 på Knutstorp, närmare bestämt 4-5 maj. Regerande mästaren Jocke Mangs märks inte bland de hittills anmälda förarna, men däremot 2014 års mästare Oscar Palm och tvåan från 2017 – Lukas Sundahl.

Tävlingskalender 2018-01-07

4-5 maj Knutstorp

19-20 maj Rudskogen, Norge

16-17 juni Anderstorp

4-5 augusti Nürburgring, Tyskland

18-19 augusti Karlskoga

8-9 september Rudskogen, Norge

21-22 september Mantorp