Caterham första nya F1-bilen 2012

Nyomdöpta Formel 1-teamet Caterham är först ut av stallen att visa sin bil inför den kommande säsongen. Bilen, Caterham Ct01, innebär flera nyheter för teamet.

Vi har kommit till den tid på året då nya Formel 1-bilar för den kommande säsongen presenteras. Först ut i år är Caterham-teamet, som ju fram till och med i fjol hette Team Lotus, men som efter en utdragen namndiskussion lämnade Lotus-namnet till Lotus-Renault-teamet.

Teamet behöll inte namnet, men väl sin föraruppsättning med finländaren Hekki Kolvalainen och italienaren Jarno Trulli. Bilen de kommer att ratta den kommande säsongen heter Caterham Ct01 och innehåller flera nyheter. Motorn kommer från Renault, och samma motortyp kommer också att användas av Red Bull och Lotus. Växellådan är licensierad från Red Bull, och för första gången för Caterham kommer teamet också att använda KERS-system. Karossen har formats med hjälp av Williams vindtunnel och bär samma grön-gula färgtema som vi har sett stallet ha tidigare år.

Nästa datum för Formel 1-bilspresentation blir första februari. Då ska McLaren visa sin MP4-27, med många av de resterande teamen att följa under den första veckan av februari.