Foto: Racefoto

Chans till mästartitel för Daniel Frodin

Att Teknikens Världs journalister är svaga för racing har väl knappast undgått någon läsare. I helgen är det dock på allvar! Daniel Frodin, vår chefredaktör, kan bli mästare i RHK-serien!

Daniel Frodin leder mästerskapet i klassen för standardbilar innan 1965 med motorer på mellan 1 001 och 1 300 kubik, vilket i klartext innebär att nästan samtliga åker hundkoja, så även Frodin. I hans fall en ”surf blue” Morris Cooper S från 1965. Med en minimivikt på 620 kilo och ett effektuttag för de flesta förare på mellan 100 och 120 hästkrafter går det fortare än man först kan tro.

 Han började tävla för bara ett par år sedan men har lärt sig snabbt och har i år vunnit tre deltävlingar.

 I serietabellen leder Daniel Frodin med tolv poäng men då en tävlingshelg (två race) ska räknas bort handlar det i praktiken om bara fyra poäng före den erfarne Hans Söderholm.

 Per Skårner och Bengt Bengtzon har också teoretiska chanser att totalsegra men då ska det gå riktigt galet för de två tätmännen.

 Finaltävlingen avgörs på Falkenbergs supersnabba bana, närmast en oval. Inte helt optimalt för herr Frodin som är snabbare i kurvor än rakt fram.

 – Jag älskar regn, då handlar det om balans och känsla, inte vem som har mest effekt i motorn. Så jag ska be för regn, åtminstone när jag kör. Och så hoppas jag förstås att många av besökarna här på teknikensvarld.se kommer till Falkenberg och tittar i helgen. Det är otroligt publikvänlig racing med legendariska bilar från 1930-talet och framåt!

 Fotnot: Förre chefredaktören på Teknikens Värld, Björn Sundfeldt, blev mästare i Renault 5 Cup på 1970-talet. Flera andra redaktörer har gjort inhopp men några fler mästerskapstitlar har det inte blivit. Viljan är dock god.