Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Chevrolet

Chevrolet drar sig ur WTCC efter säsongen

I dag har Chevrolet Europe meddelat att de drar sig ur WTCC efter 2012 års säsong. Chevrolet ska fortsättningsvis fokusera på racing där bilarna är ensitsiga. Beslutet kan mycket väl beröra STCC.

Chevrolet har tävlat i WTCC, FIA World Touring Car Championship, sedan 2005 och gjort det framgångsrikt med två förartitlar och två konstruktörstitlar de senaste två åren samt totalt 59 vinster.

 Men framgångssagan får nu ett abrupt slut när Chevrolet Europa i dag meddelade att de efter årets säsong slutar med sin WTCC-satsning.

 – Efter en strategisk översyn av vårt motorsport- och marknadsföringsprogram har vi beslutat att lämna WTCC i slutet av 2012 års säsong och i stället fokusera vår varumärket Chevrolets verksamhet på andra områden, säger Chevrolet Europas vd och styrelseordförande Susan Docherty.

 I år är det förarna Yvan Muller, Alain Menu och Rob Huff som representerar Chevrolet i WTCC varav förstnämnda just nu leder mästerskapet (dessutom vann han båda föregående säsonger) med Huff och Menu som tvåa och tre i nämnd ordning. Muller säger att det är med blandade känslor han har tagit emot dagens besked men att han samtidigt är stolt över vad de har åstadkommit under åren.

 Chevrolet ska nu fokusera på racing där ensitsiga bilar ingår, exempelvis IndyCar.

 Beslutet kan dessutom påverka Chevrolet Motorsport Sweden som deltager i STCC med förarna Rickard Rydell och Mikael Nykjær. Inget Chevrolet i Sverige nästa år skulle vara tufft för STCC.

 Än tuffare kan det också bli om Volkswagen skulle lämna STCC. Tyska Volkswagen Motorsports chef Jost Capito sa för bara ett par månader sedan att Volkswagen endast ska koncentrera sig på WRC de kommande åren. Huruvida det påverkar Volkswagen Team Biogas eller inte återstår att se, men viss inverkan är inte alls omöjligt. Då kan det bli tunt med märkesteam i STCC.