Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cirkus STCC turnerar vidare

Om någon trodde att det var en helt avgörande STCC-final i helgen så glöm det. Att återinsätta resultaten för PWR Racing från deltävlingen i Karlskoga har överklagats.

Det var WestCoast Racing och Honda Racing Sweden som lämnade in protesten mot PWR Racing och det är dessa två som nu överklagar Svenska Bilsportförbundets disciplinnämnds beslut att fria PWR Racing. Ärendet går nu vidare till SBF:s Juridiska kommitté (JK).

De två teamen hade till på tisdag på sig att överklaga domen och kunde ha väntat tills STCC-finalen var över. Då kanske disciplinnämndens beslut inte hade spelat någon roll.

Men jag tror att detta är en ren missnöjesprotest och hade de lagt in denna efter en final som varit avgörande hade ingen brytt sig.

Det finns vissa matematiska variabler som gör att STCC 2018 kan vara klart lördag eftermiddag. Om Johan Kristoffersson vinner med åtta poäng eller mer över Robert Dahlgren är han klar mästare oavsett vad JK beslutar.

Det finns andra alternativ också men då beror det på om förare tagit sig i mål över huvud taget och så vidare.

Den stora förloraren är svensk motorsport och stämningen på Mantorp Park inför eftermiddagens kval och morgondagens final är både dämpad och livlig beroende på vilket håll man vänder sig åt.