Citroën C-Elysée – Sébastien Loebs WTCC-racer avtäckt

Flerfaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb ska köra WTCC nästa år och det här är bilen han ska ratta. Loeb byter lilla och fräcka DS3 mot stora och anonyma C-Elysée.

Tidigare i somras nåddes vi av nyheten att niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb ska lämna grusvägarna och satsa fullskaligt på WTCC säsongen 2014. Nu vet vi också vilken bil han ska köra. Den officiella avtäckningen sker först på frankfurtsalongen i höst Citroën släpper redan nu bilder och information om WTCC-bilen C-Elysée.

 Citroën bygger alltså sin WTCC-bil på C-Elysée som är en högst anonym modell för oss i Sverige. Standardversionen av C-Elysée är systerbil till Peugeot 301, även den en doldis i Sverige men liksom sitt Citroën-syskon är den tänkt att bli storsäljare i Turkiet, Spanien, Algeriet och andra marknader där mellanstora sedanmodeller är populära. C-Elysée är en global modell och just därför passar WTCC, som körs på alla kontinenter utom Australien, bra som marknadsföring.

 Nya WTCC-bilen drivs av samma direktinsprutade, turbomatade och 385 hästkrafter starka 1,6-litersmotor. Den är kopplad till en sekventiell växellåda med sex steg och kraften skickas till framhjulen som sätter ordentlig fart på den endast 1 100 tunga racerbilen.

 – Att välja C-Elysée som grund för vår WTCC-bil återspeglar mycket tydligt vår beslutsamhet att använda racing för att stärka den kommersiella sidan, säger Citroëns vd Frédéric Banzet. Med deltävlingar i Latinamerika, Marocko, Kina och Ryssland är WTCC verkligen globalt och det blir väldigt fördelaktigt att köra C-Elysée, som är en viktig faktor för vår tillväxt, framför stora skaror av motorsportfans.