Foto: Citroën

Citroën med försiktiga målsättningar för WTCC 2014

Citroëns satsning på WTCC 2014 kan se ut att vara en massiv satsning på seger med fyrfaldiga mästaren Yvan Muller, niofaldiga WRC-mästaren Sébastien Loeb och trefaldiga TC 2000-mästaren José María López som kontrakterade förare. Men teamchef Yves Matton har satt försiktiga målsättningar för debutsäsongen.

Teknikens Värld

Teamet kommer att tävla med tre C-Elysée under den kommande säsongen, en sedanmodell som är riktad för nya marknader runt om i världen. Bilen är byggd enligt det nya WTCC-reglementet som heter TC1 från och med 2014.

Medan Citroën har skaffat sig ett försprång i teknisk utveckling av bilen då de började så fort reglementet avslöjades menar Matton att de inte kan förvänta sig att vara lika starka som konkurrenterna Honda, RML (Chevrolet) och Lada.

– Vi måste lära oss en hel del, det är en ny disciplin för oss. Vi vill förbättra oss, när vi börjar tävla i en ny kategori är tanken alltid att vinna. Självklart vill vi kunna vinna åtminstone en tävling under andra halvan av säsongen, säger Matton.

Teamet ska återuppta testerna med bilen i nästa vecka inför säsongspremiären i april. Honda planerar att testa sin nya bil senare i januari, Lada i februari medan RML inte kommer köra sin nya Chevrolet Cruze förrän i mars för första gången.