Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Andreas Hillergren

Citroën och Volvo imponerade i WTCC-premiären

Regerande mästarna Citroën imponerade i WTCC-premiären med seger av José María López trots 80 kilos straffvikt. Imponerade gjorde även Polestar Cyan Racing-föraren Thed Björk som körde upp sig från sista plats till sjunde.

Björk tvingades starta sist i den första tävlingen efter att han blivit utesluten från kvalet på grund av för låg bil. Svensken bjöd på en underhållande uppkörning genom fältet och passerade nio bilar innan målflaggan föll.

– Jag är riktigt nöjd med helgen. Vi har fått ett kvitto på att vi har farten. Vi hade lite problem men det är att vänta så här tidigt och teamet har gjort ett fantastiskt jobb med bilen. Jag längtar till nästa tävling i Slovakien, säger Björk.

Teamkollegan Fredrik Ekblom tvingades bryta första tävlingen efter att en länkarm i bakvagnen gått sönder efter kontakt med konkurrenter i första kurvan. I andra tävlingen gick det desto bättre för den trefaldiga STCC-mästaren som tog en VM-poäng med tionde plats.

I första tävlingen segrade Honda-föraren Rob Huff medan regerande mästaren López tog hand om segern i andra tävlingen, trots hela 80 kilos straffvikt som samtliga Citroën-bilar hade i premiären efter fjolårets mästerskapsseger.

López leder mästerskapet med fyra poäng över Honda-föraren Monteiro medan Björk är på nionde plats med sex poäng och Ekblom på 13:e plats.

WTCC fortsätter om två veckor på Slovakiaring.

Race 1 – Topp 5

1 Rob Huff Honda Civic 16 laps

2 Mehdi Bennani Citroën C-Elysée +2.184

3 Norbert Michelisz Honda Civic +6.737

4 Tiago Monteiro Honda Civic +7.911

5 Hugo Valente Lada Vesta +12.554

7 Thed Björk Volvo S60 +22.162

NC Fredrik Ekblom Volvo S60

Race 2 – Topp 5

1 José-María López Citroën C-Elysée 17 laps

2 Tiago Monteiro Honda Civic +0.284

3 Norbert Michelisz Honda Civic +3.111

4 Yvan Muller Citroën C-Elysée +8.652

5 Nicky Catsburg Lada Vesta +9.814

10 Fredrik Ekblom Volvo S60 +27.554

DNF Thed Björk Volvo S60