Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citroën öppna för Loeb-återkomst i WRC

Det finns en möjlighet att Sebastien Loeb gör en comeback i Citroëns WRC-stall. Fransmannen drog sig tillbaka från rally-vm 2012 efter nio raka vm-titlar.

Citroën har bjudit in världsmästaren Sebastien Loeb för att testa märkets nya WRC-bil. Det blir första gången Loeb och Citroën samarbetar efter att han slutade med WTCC år 2015.

Nyheten om att Loeb återigen skulle köra en Citroën-rallybil väckte omedelbart spekulationer. Kommer han återvända till vm-cirkusen?

År 2017 kommer det inte vara möjligt. Stallet har redan fem förare – Andreas Mikkelsen, Kris Meeke, Craig Breen, Stephane Lefebvre och Khalid Al Qassimi ingår alla i stallets förarpool.

Men nästa år finns det en möjlighet.

– Jag säger inte nej, för det är inte nej, men jag säger inte ja, för det är inte ja, säger stallchefen Yves Matton till Autosport.com

Den 43-åriga rallystjärnan Sebastien Loeb har vunnit vm-titeln i en Citroën nio år i rad, mellan 2004 och 2012, och är därmed tidernas mest vinstrika rallyförare.

Sedan han slutade med WRC år 2012 har han hoppat runt mellan andra motorsporter, bland annat rallycross och WTCC. Han passade också på att år 2013 krossa det tidigare Pikes Peak-rekordet med tiden 8:13.878.

Loeb är begeistrad inför testförarjobbet hos Citroen.

– Jag kan inte vänta på att få sätta mig i en WRC-bil igen, säger Loeb till Autosport.com

Han har dock inte kommenterat spekulationerna om en eventuell comeback.