Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080206-citroen-aftonbladet
080206-citroen-aftonbladet
080206-citroen-aftonbladet
080206-citroen-aftonbladet

Citroën till motattack mot Aftonbladet

Måndagens nummer av Aftonbladet innehöll ett reportage om två transportbilar som stoppats för rattfylla i Göteborg. Bilarna antogs tillhöra Citroëns rallystall, vilket enligt Citroën är helt felaktigt.

I ett pressmeddelande går Citroën till hård attack mot Aftonbladet som i måndagens Sportbladet publicerade en artikel som senare skulle visa sig vara helt felaktig. Artikeln berättade om två transportbilschaufförer som stoppats för rattfylla i en poliskontroll i Göteborg. Artikeln hade rubriken ”Här stoppas Loëbs bilar efter rattfylla” och påstod att de två chaufförerna tillhörde Citroën Sport-stallet. De två bilarna var på väg till Arjeplog, varpå reportern antog att de fraktade Loëbs tävlingsbil som skulle testas inför Svenska rallyt. Eftersom rallyt går i Karlstad anser Citroën att det aldrig varit fråga om att köra några bilar till Arjeplog. Citroën hävdar också att Citroën Sveriges vd Arnaud Ribault blev totalt felciterad i artikeln.

Citroën går ut med pressmeddelandet för att undvika tråkigheter inför Svenska rallyt. De säger sig se mycket allvarligt på Aftonbladets snedsteg och är ”upprörda över tidningens ansvarslösa hantering av information som inte kontrollerats ordentligt före publicering.”

Citroën Sverige har fått det bekräftat av Göteborgspolisen att de två förarna inte rapporterats tillhöra Citroën. För att undvika eventuella missförstånd i framtiden vill Citroën klargöra att Citroën-stallets bilar är röda och märkta med texten ”Citroën Sport och C4 World rally team”. De bilar som enligt artikeln stoppades var gråa och märkta med ”Marshal technologies”.