Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Clio Cup-mästare Andreas Wernersson gör STCC-debut med Brovallen Design

Dubbla Clio Cup-mästaren Andreas Wernersson gör STCC-debut i helgen under säsongsfinalen på Mantorp Park för Brovallen Design.

– Jäkligt spännande. Jag är otroligt tacksam över att Tobias och teamet ger mig den här möjligheten, säger Wernersson.

18-åringen testade för teamet på Tierp Arena för två veckor sedan och teamägare Tobias Johansson var nöjd.

– Att han klarade testet så bra var en starkt bidragande orsak till att vi kunde sy ihop det här tillsammans med våra partners. Han är en av de mest lovande förarna i landet och vi vill ge honom möjligheten att prova på STCC och visa att det kan vara ett karriärval för honom. Min ambition är att vi i framtiden ska ha en junior med i teamet, säger Johansson.

Wernersson säkrade sin andra raka Clio Cup-titel på Karlskoga i augusti och inför helgen är förhoppningen satt på en givande STCC-debut.

– Jag tar det för vad det är, det blir en jättestor omställning. Till att börja med handlar det om att jag ska lära mig bilen och i första racet vill jag ta mig i mål. I andra racet hoppas jag att jag ska kunna närma mig de andra och det vore riktig kul om jag kunde plocka någon poäng, säger Wernersson.

 Wernersson kommer att tävla tillsammans med Jocke Mangs i Brovallen Design på Mantorp Park och ersätter Alx Danielsson som har kört de två senaste tävlingarna i stallets andrabil.